Asociația Corabia cu Arhitectură este o asociaţie non-guvernamentală înființată în anul 2016, având personalitate juridică de drept privat fără scop lucrativ, independentă, apolitică, organizată potrivit Legii nr. 246/2005.
'CORABIA CU ARHITECTURĂ’ își propune să navigheze în spațiul infinit al cărui centru suntem fiecare dintre noi, ducând dintr-un loc în altul marfă de bună calitate – arhitectura. Astfel ea aduce mai aproape de oameni istoria, cultura, arta, cu monumente și exemple de bună practică, indiferent de timpurile în care acestea au avut/au loc.
Viziune
Viziunea Asociației Corabia cu Arhitectură este un mediu înconjurător de calitate, prin utilizarea arhitecturii și urbanismului care promovează valori culturale și tradiții și care oferă posibilitatea cetățenilor de a-și trăi viața la cel mai înalt potențial.
Misiune
Misiunea Asociaţiei Corabia cu Arhitectură este să ofere acces la informaţii de specialitate din domeniul arhitecturii, să educe toate părţile interesate cu privire la valorile arhitecturii, să contribuie la cercetări stiinţifice și să realizeze activităţi care să îmbunătăţească calitatea spaţiului şi implicit calitatea vieţii oamenilor care trăiesc în acest spaţiu.
Echipa
Suntem arhitecți specializați în urbanism, restaurare și arhitectură generală. Împreună, de mai bine de 7 ani, ne folosim pasiunea, creativitatea și priceperea pentru a dezvolta modalități de educare a tinerei generații dar și a adulților interesați de menținerea valorilor tradiționale la nivel local, regional sau național, adecvat nevoilor secolului XXI.
Valori
Activități
Asociaţia işi propune realizarea următoarelor activităţi:
Acordarea de consultanţă şi consiliere grupurilor de inițiativă civică și persoanelor interesate, în domeniile urbanismului, arhitecturii şi protecţiei monumentelor
Protejarea patrimoniului declarat în listele monumentelor istorice și a altor valori tradiţionale
Lucrări de construire, reconstruire, reparare, salvare a imobilelor
Dezvoltarea de programe proprii şi în regim de parteneriat cu autoritatile publice din ţară şi străinătate, cu promovarea valorilor arhitecturii și urbanismului la nivel local, european şi universal (proiecte culturale, proiecte educaţionale privind amenajarea spaţiului etc.)
Organizarea de concursuri pentru copii pe teme de educaţie, tabere de studiu, creaţie, happening-uri şi workshop-uri potrivit scopului
Oferirea de burse pentru stimularea creativităţii
Creare de bunuri mobile şi imobile, realizarea si editarea de cărţi, publicaţii periodice, pliante, afişe, broşuri, programe informatice, site-uri şi alte materiale informative.